Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с чистачките alfa 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от dansguardian Покажи съобщение
    Според мен трябва да си поръчаш при стругар матрица за феродови дискове за съединителя, след това да купиш азбестов прах, смола и останалите компаунди и да си отлееш един феродов диск. А като дойде време за смяната му може в мазата да си направиш мини леярна, в която да си излееш нитовете. Със смяната на перата на чистачките определено няма да учудиш света, но с това, което ти давам като идея със сигурност ще влезеш в аналите на историята.
    ако те забавлява писането, пиши. Не ми пречиш...

Онова, болднатото, беше достатъчно, като аргумент.
    Ако го беше написал някой, всичко щеше да е ясно и темата да си потъне по естествен път.....

Лека вечер!

п.п.
    ".....Няма как да се комбинира старото рамо с ново 38см.перо, защото перото е по-широко и не влиза в рамото, както е предвидено, да се скрие вътре...."
    sigpic156 SW 2001 бивша.

Comment

Колеги, изрових една стара тема в техническия раздел, но тъй като не съм сигурен каква е посещаемостта там, директно ще копирам тук това, което там постнах:

От около месец насам чистачките ми си правят някакви магарии - като ги пусна в първите 5 минути се движат по-бавно отколкото би трябвало, докато в един момент направо спират. Моторчето иначе върти, но запецват в най-различни положения и ако не изляза от колата, за да им помогна с ръка, не могат да се смъкнат в изходно положение сами. Когато вдигна перата на чистачките, моторчето върти без никакви проблеми, но смъкна ли ги на прозореца, пак започват едвам-едвам да вървят. Гледам да реша проблема възможно най-скоро, че ми предстоят едни далечни пътувания през идните седмици и ако ме заплющи дъжд по пътя ще си е истинско приключение...

Какво може да причинява проблема и евентуално нов механизъм ли да търся (предполагам оригинален струва купища пари) или този има нужда от почистване и смазване? Ясно е, че не може да се даде категоричен отговор от разстояние, но ако някой има опит и вече е патил от това, предполагам би могъл да ме насочи. Благодаря предварително.
      Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 hp
      GOLF MK3 1.9 TDI 110HP + remap (140 hp)

Comment

Пробвай със смазване но не вярвам да помогне много,а ново може да вземеш от някоя на части
        Alfa Romeo 159 2.4 JTDm

Comment

Превърта оста на мотора във механизма.Свали го и стегни със федершайба,но във правилното положение
          sigpicALFA ROMEO 156 1.8TS ex
          ALFA ROMEO 2.0JTS ex
          ALFA ROMEO Crosswagon Q4
          Продавам Алфи на части!

Comment

Почивните дни се заемам, ще пиша и за резултат. Благодаря за отговорите.

Comment

Първоначално публикувано от lubo_red Покажи съобщение
              Превърта оста на мотора във механизма.Свали го и стегни със федершайба,но във правилното положение
              Направих това, отделно почистих и смазах механизма и сега чистачките са бомба. Сега и на сух прозорец се движат свободно без каквото и да е било колебания и съпротивления. Благодаря за помощта!

Comment

Чистачките не спират където трябва!?

Здравейте колеги! Закупих на сина си Алфа 156 фейслифт и всички сме много щастливи. Един въпрос - за позицията на чистачките на предното стъкло. Всичко работи само че след като направят цикъла леко се преместват нагоре и стоят винаги върху 1/4 от предното стъкло. Това някаква регулировка ли е или проблем с датчик за начална позиция?

Comment

Working...
                X